Link petitie site
Link naar video televisie uitzending SBS6
   't Berghuis :
            blijft voorlopig bestaan!!!

 

Het bosrestaurant is het startpunt van vele wandelroutes. Wandelaars kunnen natuurlijk ook hun eigen route bepalen. Wandelkaarten zijn onder andere verkrijgbaar bij de bar in ’t Berghuis.

 

Gaat u wandelen met kinderen? Huur dan eens een bolderkar bij ’t Berghuis, of bestel een knapzak met lekkers voor onderweg. De meeste paden zijn redelijk toegankelijk voor rolstoelen en wandelwagens. De hond mag ook mee het bos in, als ie maar aangelijnd is. Ook in ’t Berghuis zijn viervoeters (mits aangelijnd) van harte welkom.

Boswachterij de Amerongse Berg kent grote hoogteverschillen en steile hellingen. De Amerongse kop is met 69,5 meter boven NAP het hoogste punt van de hele Utrechtse Heuvelrug. Staatsbosbeheer heeft in dit gebied een aantal wandelroutes uitgezet. Ze zijn gemarkeerd met gekleurde paaltjes en variëren in lengte. De wandelingen van Het Utrechts Landschap staan op kaarten die voor € 6,- verkrijgbaar zijn
aan de bar.

Wandelroutes
Amerongse Bos
(klik hier voor de kaart):
  • Leemkuilroute (geel, 7 km). Start: Bosrestaurant 't Berghuis, Veenseweg 28, Amerongen.

  • Vlakkebergroute (blauw, 2,1 km). Start: P-plaats, Bergweg, Amerongen.

  • Inforoute (rood, 2 km). Start: restaurant Het Berghuis, Veenseweg 28, Amerongen.
Amerongse Bovenpolder (klik hier voor de kaart):
Laarzenpad (rood, 3,1 km). Start: Rijnsteeg, Amerongen. Alleen toegankelijk van 1 april tot 1 oktober. Tip!: nat gebied, laarzen aan.

 

Deze routes staan ook op wandelkaart nr. 25 Utrechtse Heuvelrug, een uitgave van Staatsbosbeheer en Wegener Falkplan. Deze is voor € 6,- erkrijgbaar aan de bar van 't Berghuis. U kunt de kaart ook kopen bij de bezoekerscentra van Staatsbosbeheer of via de ANWB/VVV-kantoren.

Langs de Amerongse Bovenpolder en door het Amerongse Bos is een route uitgezet door de stichting Het Utrechts Landschap van 6 kilometer. Deze route wordt beschreven in het wandelboekje ‘Adembenemend Amerongen’ dat o.a. verkrijgbaar is in informatiecentrum De Bergschuur (Amerongse Bos).

 

Tik voor video